🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)
15:32 ērgļi ligzdā kraukļu pavadīti piezemējas
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
16:00 abi aizlidoja--atkal sāk snigt
16.00 mirklis pirms aizlidošanas, sacēlās vējš ar sniegu,apnika uz zara balansēt

Last edited by d.e. on 18 Mar 2016 16:03, edited 1 time in total.
stipras brāzmas
Skatos, ka Dabasdatos pārsaukta kamera 2016.gadam ''Jūras ērgļu ligzda Kurzemē''
Vērotāja, ko mēs daram ar tēmas nosaukumu?

Tagad tā tiešām vairs nav Durbes&Roberta ligzdaViky wrote:Skatos, ka Dabasdatos pārsaukta kamera 2016.gadam ''Jūras ērgļu ligzda Kurzemē''

Tā kā ligzda atrodas Durbes apkārtnē, tad, manuprāt, varētu palikt nosaukums "Durbes ligzda". Tas tā simboliski, gan pēc ligzdas vietas, gan Durbītes piemiņai.

Interesanti vērot kraukļus ligzdā, kamēr ērgļi prom. Šoreiz viņi apzināti pielaboja ligzdu, lai vējš neaizpūš. 16:44 savādās kraukļa skaņas paraugdemonstrējums.
Es arī piekrītu par "Durbes ligzdu"Zinta wrote:Tā kā ligzda atrodas Durbes apkārtnē, tad, manuprāt, varētu palikt nosaukums "Durbes ligzda". Tas tā simboliski, gan pēc ligzdas vietas, gan Durbītes piemiņai.

17:03 Nevarēju saprast, bet likās ka divi kraukļi trenkāja ap ligzdu vienu ērgli, varbūt citu putnu.
17:05 krauklis atkal taisa savādās skaņas uz zara apmeties.
17:08 ja zarus ligzdā nenes ērgļi, tad to sāk darīt kraukļi
17:09 atlidoja ligzdas saimnieks ērglis un ieveda kārtību
17:05 krauklis atkal taisa savādās skaņas uz zara apmeties.
17:08 ja zarus ligzdā nenes ērgļi, tad to sāk darīt kraukļi
17:09 atlidoja ligzdas saimnieks ērglis un ieveda kārtību
Last edited by Saulene on 18 Mar 2016 17:10, edited 1 time in total.
i have seen that you call the other males than Robert as Nerobert or Norberts and such. Nerobert is Not-Robert? have i understood correct? /
Es esmu redzējis, ka jūs saucat citus vīriešus nekā Robert kā Nerobert vai Norberts un tādas. Nerobert ir Not-Robert? ir es sapratu pareizi?
it would be convenient to have names for at least the young couple as writing "the young couple" takes so much time. i think that Norbert might be a nice name for the male. it would be nice if the female had a shorter name.
i looked up Latvian female names and i found Nora. Norbert and Nora. how about these names? /
tas būtu ērti ir vārdi vismaz jaunā pāra kā rakstiski "jaunais pāris" aizņem tik daudz laika. Es domāju, ka Norberts varētu būt jauka nosaukumu vīrietis. tas būtu jauki, ja sieviete bija īsāku nosaukumu.
Es paskatījos uz augšu Latvijas sieviešu vārdus, un es atklāju Nora. Norberts un Nora, kā par šiem vārdiem?
Es esmu redzējis, ka jūs saucat citus vīriešus nekā Robert kā Nerobert vai Norberts un tādas. Nerobert ir Not-Robert? ir es sapratu pareizi?
it would be convenient to have names for at least the young couple as writing "the young couple" takes so much time. i think that Norbert might be a nice name for the male. it would be nice if the female had a shorter name.
i looked up Latvian female names and i found Nora. Norbert and Nora. how about these names? /
tas būtu ērti ir vārdi vismaz jaunā pāra kā rakstiski "jaunais pāris" aizņem tik daudz laika. Es domāju, ka Norberts varētu būt jauka nosaukumu vīrietis. tas būtu jauki, ja sieviete bija īsāku nosaukumu.
Es paskatījos uz augšu Latvijas sieviešu vārdus, un es atklāju Nora. Norberts un Nora, kā par šiem vārdiem?

Man vēl patīk Tāļa dotais nosaukums - Durbertvilla.Zinta wrote: "Durbes ligzda". Tas tā simboliski, gan pēc ligzdas vietas, gan Durbītes piemiņai.

Last edited by MĀRIS on 18 Mar 2016 17:19, edited 1 time in total.
Kaut kā man liekas ka arī kraukļi to ligzdu iekārojuši, jo patrieca ērgli.
- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Pārbaudījums ligzdas konstrukcijai. Durbe un Roberts strādājuši godam!
17:52 ērgļu balsis tuvumā