🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)
Manuprāt divi sveši ērgļi un mūsējie ir kādā citā ligzdā,vismaz ļoti tā gribas domāt. 

Roberts uzmanīgi pēta apkārtni,bet nevar atrast nevienu,kuru varētu patrenkāt prom no ligzdas koka 

Vai man skaļi pateikt, ko tas varētu nozīmēt ?Maz-ko-zinu wrote:10:48 - atkal viņa sapurinājās. Es tādu biežu purināšanos neatceros.

un pa kreisi - tas varētu būt Robis?
-
Lidojumā? Tā skaņa, man izskatījās tuvojās un kāpinājās. Brīdis starp izlidošanu no ligzdas, tad vēl redzējām kadra labajā pusē - aizlidojot, un tad jau uzreiz dzirdami kopā un tuvāk un tuvāk ligzdai, līdz ievēlās.Made wrote:Vai tie saucieni pirms atlidošanas nebija pārošanās? Nu izskatās, ka abi pēc tam
-
Uzdrīksties, HildiņaHildiņa wrote:Vai man skaļi pateikt, ko tas varētu nozīmēt ?Maz-ko-zinu wrote:10:48 - atkal viņa sapurinājās. Es tādu biežu purināšanos neatceros.![]()
![]()

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Last edited by Viky on 17 Feb 2016 10:58, edited 1 time in total.
Nu ļoti skaists pāris, Nez, ko viņi tagad gudro... 

He he.. kā svīresMaz-ko-zinu wrote:Lidojumā? Tā skaņa, man izskatījās tuvojās un kāpinājās. Brīdis starp izlidošanu no ligzdas, tad vēl redzējām kadra labajā pusē - aizlidojot, un tad jau uzreiz dzirdami kopā un tuvāk un tuvāk ligzdai, līdz ievēlās.Made wrote:Vai tie saucieni pirms atlidošanas nebija pārošanās? Nu izskatās, ka abi pēc tam

Bet es jau nezinu, kad viņi sāk kliegt - pirms tam, pa to laiku vai pēc tam.. un cik ilgi tas.. Nu jā, varēja redzēt D&R, ka nelido vis reizē atpakaļ no ozola un lido klusējot..
Bet šis rāmais miers tagad...

-
Nē, Mari. Tas, ko sobrīd redzam, izskatās, ka jūtās, kā "mūsu ligzdā". To arī pavēsta pasaulei. Tā arī noziņo Liz01 

Last edited by Maz-ko-zinu on 17 Feb 2016 11:13, edited 1 time in total.
Nu i dimbā! Brūtei /neveras mute šādu viņu saukt par Lēdiju/ arī četri melni astes gali! Foto no Viky video.

Kā es gribētu Tev piekrist.Raganiete wrote:Manuprāt divi sveši ērgļi un mūsējie ir kādā citā ligzdā,vismaz ļoti tā gribas domāt.
Es tur neziņoju /pārsvarā/, es zogu!Maz-ko-zinu wrote:Nē, Mari. Tas, ko sobrīd redzam, izskatās, ka jūtās, kā "mūsu ligzdā". To arī pavēsta pasaulei. Tā arī noziņo Liz01

-
Zini, Made, kas ienāca pratā... Varbūt pārošanās ir bijusi pirms brūte ielidoja ligzdā, saucot, un tieši tāpēc viņa gan pirmīt, gan tagad purinās? Ka nervu reakcija uz notikumu. Mans pieņēmums nav balstīts uz zināšanām, bet vienkārši smadzenes meklē variantus iespējamai uzvedībai.Made wrote:He he.. kā svīresMaz-ko-zinu wrote:Lidojumā? Tā skaņa, man izskatījās tuvojās un kāpinājās. Brīdis starp izlidošanu no ligzdas, tad vēl redzējām kadra labajā pusē - aizlidojot, un tad jau uzreiz dzirdami kopā un tuvāk un tuvāk ligzdai, līdz ievēlās.Made wrote:Vai tie saucieni pirms atlidošanas nebija pārošanās? Nu izskatās, ka abi pēc tam![]()
Bet es jau nezinu, kad viņi sāk kliegt - pirms tam, pa to laiku vai pēc tam.. un cik ilgi tas.. Nu jā, varēja redzēt D&R, ka nelido vis reizē atpakaļ no ozola un lido klusējot..
Bet šis rāmais miers tagad...
-
Jā, Mari, tie četri melnie astes loki Brūtei bija jau nojaušami. Būs pēc acu krāsas un pēc sirmuma pakāpes jāmēģina atšķirt.
Ļoti šaubos, jo šī, pēc manām domām varētu būt Robčika aste 99%. Tršā spalva garāka. Foto no Viky video.Viky wrote:Kā es gribētu Tev piekrist.Raganiete wrote:Manuprāt divi sveši ērgļi un mūsējie ir kādā citā ligzdā,vismaz ļoti tā gribas domāt.

Maz-ko-zinu, es laikam nemeklēju, man tikai pazibēja tāda mirkļa asociācija, ka viņa pirms izlidošanas no ligzdas skaļi paziņoja: es jau nāku!
kas nu tur bija, bija..
un abi atlidoja uz ligzdu..

Last edited by Made on 17 Feb 2016 11:19, edited 1 time in total.