🔒Jūras ērgļi Durbē 2016 (Šilute un Vents)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2016 (Durbe un Roberts)
Izskatās tā nopietni ieinteresējušies par ligzdu !
Skatos, klausos un priecājos! Protams, jautrāk būtu ar Durbīti, bet šā vai tā priecājos!!! Kaut ar Lēdiju!

Last edited by MĀRIS on 15 Feb 2016 16:44, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
16;40 viens paņēma zaru no ligzdas un aizlidoja--izlaida pāris lokus ap ligzdu un atgriezās--abi pārvācās sēdēt uz zara kreisajā pusē 

Last edited by mega2 on 15 Feb 2016 19:49, edited 1 time in total.
Runājot par medniekiem - viņi taču nešaus putnus gaisā? Un cerams, ka Durbe nav nošauta. Neviens no malas jau īstenībā neredz, ko tie mednieki dara pa mežu un uz kā šauj. Piedodiet, mednieki, ka tik slikti par jums domāju, bet tāda doma mani tomēr tirda.
-
Prieks, ka ligzdā ir atgriezusies dzīvība...bet ir skumji...MĀRIS wrote:Skatos, klausos un priecājos! Protams, jautrāk būtu ar Durbīti, bet šā vai tā priecājos!!! Kaut ar Lēdiju!![]()
![]()
![]()

Jā, saprotu, daba ir daba un mēs tikai vērotāji, bet, vienalga...
man arī ir tāds pats jautājums. Kā iepriekšējos gadus ir bijis? vai bērni atgriežas vecajās mājvietās? kur viņi vispār mitinās? katru nakti uz cita zara vai atrod sev pastāvīgu uzturēšanās "vietiņu"?Knābis wrote:Sveiciens vērotājiem! Vai ir iespējams, ka ligzdā iegriežas arī Durberta?
mani neiepriecina jaunās brūtes ņemšanāsVējš vītolos wrote:Prieks, ka ligzdā ir atgriezusies dzīvība...bet ir skumji...MĀRIS wrote:Skatos, klausos un priecājos! Protams, jautrāk būtu ar Durbīti, bet šā vai tā priecājos!!! Kaut ar Lēdiju!![]()
![]()
![]()
![]()
Jā, saprotu, daba ir daba un mēs tikai vērotāji, bet, vienalga...

Protams gribētos Durbi sagaidīt, tomēr labāk šāds jampadracis ap ligzdu, nekā tas klusums! Šīs dienas aina tiešām priecē!MĀRIS wrote:Skatos, klausos un priecājos! Protams, jautrāk būtu ar Durbīti, bet šā vai tā priecājos!!! Kaut ar Lēdiju!![]()
![]()
![]()

Ļoti labi uzrakstīja Ame LK! Mums var daudz kas nepatikt, bet mēs esam tikai vērotāji. Notikumi dabā risināsies arī bez mums!
Mīlīši. Mēģiniet saskatīt pozitīvo kodolu!
Ja arī LL ir ieraudzījusi Robertu, tad es vēl neesmu pārliecināts. Arī LK meitenes piesauc Roberta vārdu, bet viņa astes rakstu es vēl neesmu redzējis.

Mīlīši. Mēģiniet saskatīt pozitīvo kodolu!

Ja arī LL ir ieraudzījusi Robertu, tad es vēl neesmu pārliecināts. Arī LK meitenes piesauc Roberta vārdu, bet viņa astes rakstu es vēl neesmu redzējis.

Last edited by MĀRIS on 15 Feb 2016 16:57, edited 1 time in total.
Nu jā, pozitīvi ir tas, ka Robis atārstēja kāju, un, ka viņš nepaliek viens.
Jaunā saimniece liekas diezgan kārtīga.

Jaunā saimniece liekas diezgan kārtīga.
Ja pareizi atceros,tad tēviņš ir miesās''švakāks'' (tievāks) un mātīte lielāka un kuplāka
16;56 Nu, tad tas, kurš tievāks jau kādu laiku ir prom un ''kuplā'' sēž uz zara un gaida...

16;56 Nu, tad tas, kurš tievāks jau kādu laiku ir prom un ''kuplā'' sēž uz zara un gaida...

Ja kas, tad nekur jau nav rakstīts, ka Durbīte neatgriežas! Vērosim, redzēsim! Neapdaliet sevi ar negatīvismu pirms laika! Gan jau mums vēl būs par ko cepties! 

Tev taisnība,Māri! Es arī nevaru būt 100% pārliecināta,ka tas vispār ir Roberts---to es varētu pateikt tikai tad,ja redzētu kopā ar Durbi,bet..... 

-
Sveiki! Priecājos kopā ar visiem šābrīža vērotājiem!
Mūsu ērgļiem laikam sākas cerēšanās laiks 

- roosaluristaja
Nedomāju, ka Latvijā kāds speciāli šauj ērgļus (varbūt ļooti retos gadījumos kaut kādi zivju dīķu apsaimniekotāji). Te tomēr nav ne Skotija, ne Āfrika.Emotion wrote:Runājot par medniekiem - viņi taču nešaus putnus gaisā? Un cerams, ka Durbe nav nošauta. Neviens no malas jau īstenībā neredz, ko tie mednieki dara pa mežu un uz kā šauj. Piedodiet, mednieki, ka tik slikti par jums domāju, bet tāda doma mani tomēr tirda.
Taču medību sakarā pastāv cita bīstamība, par ko jau bija minēts gan še, gan Looduskalenderā - tā ir iespējamā saindēšanās ar svinu, kas palicis medījumu atliekās, ko mednieki atstājuši nesavāktas.
17:06 Otrs ielaidās ligzdā---izrādās turpat vien uz zara bij sēdējis 

Drusku pagrūstās ar pleciņiem. Papriekš Roberts, bet Lēdija nepadodas un stumjas pretī.
- Lianaliesma
Šī jau pa otram lāgam mierīgi iekāpj no zara ligzdā, tikko šis ielido un sāk rušināties... nu patīk viņai tas puika...

Viņš šo - ar pleciņu... un tā kā izvairās no šīs...

...un atkal aizlido

Viņš šo - ar pleciņu... un tā kā izvairās no šīs...

...un atkal aizlido

Last edited by Lianaliesma on 15 Feb 2016 17:18, edited 2 times in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

17:09 Kaut kā to ligzdu abi nevar sadalīt--grūsta viens otru un abi mainās,kad viens ligzdā,otrs uz zara
17:11 atkal izrāva no ligzdas apakšas lielu zaru--''perestrojka''
17:12 viens prom--otrs uz augšējā balkona

17:11 atkal izrāva no ligzdas apakšas lielu zaru--''perestrojka''

17:12 viens prom--otrs uz augšējā balkona