🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Sandra L.

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Sandra L. »

Bija gan. Bet šāvienus nedzirdēju, vismaz pārdesmit minūšu laikā vēl pēc tam. Bļaustīšanās atkārtojās, bet tālāk.
Esmu dzirdējusi, ka par govīm mednieki sauc mātītes. Tikai biju iedomājusies, ka briežu un aļņu, nevis cūku.
Varbūt jau būt, ka tur nemaz neteica "gove", tik man tā izklausījās. :?:
Hildina

Post by Hildina »

Sandra L. wrote:Bija gan. Bet šāvienus nedzirdēju, vismaz pārdesmit minūšu laikā vēl pēc tam. Bļaustīšanās atkārtojās, bet tālāk.
Esmu dzirdējusi, ka par govīm mednieki sauc mātītes. Tikai biju iedomājusies, ka briežu un aļņu, nevis cūku.
Varbūt jau būt, ka tur nemaz neteica "gove", tik man tā izklausījās. :?:
Spicēju ausis, cik varēju - arī es tagad sadzirdu - gove,gove, Uldi.....
mega2

Post by mega2 »

6.Decembris

7:33 Labrīt! Kamera strādā,bet vēl tumš un neko nevar saskatīt :shock: Vējš atkal spēcīgi pūš un skaņa ir ausij netīkama :cry: Kaut ko varēs saskatīt ne ātrāk,kā ap 8:00,tad arī redzēsim,kas noticis ar ligzdu lielajā vējā :o
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Labrīt! Man likās, ka vējš būs jau pieklusis un vētra beigusies. Ar lielu izbrīnu, atverot kameru, - atkal milzīgi stiprs vējš. Nu jau pamale aiz meža ir saredzama un egles siluets pret debesīm.
mega2

Post by mega2 »

8:23 Jā,debess pamale sāk iekrāsoties zilā krāsā,ligzdas aprises vēl nav labi saskatāmas, bet kamera gan rāda galīgi šķībi--pavisam citā rakursā :cry: :roll:
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Ja runājam par vakardienas medībām, man šķiet, ka tā nav mežacūka. Neko skaidri protams nevar zināt. Pārliecība - uz procentiem 50, bet es saskatīju tam dzīvniekam gaišāku pakaļu. Kad skrien no meža ārā, laikam pa ūdeni un paliek gaiša sliede. Bet, kad palēninājumā skatās, vai nav arī gaiša pakaļa, kā stirnai?
P.S Hildiņa, kviecienus nedzirdēju, tikai suņu rejas.
Last edited by Maz-ko-zinu on 06 Dec 2015 09:28, edited 1 time in total.
Tālis

Post by Tālis »

Labrītiņ!
Durbertvillā spēcigs viesulītis.

Image

Jāgaida saimnieki, lai sakārtotu māju.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

mega2, man zskatās, ka kamera ir pa kreisi novirzījusies, nē? Paskaties Māra vai lianasliesmas bildes 698. lapā - meža strēle, kas kā ķīlis iestiepjas bebrainē kreisajā kadra pusē - ir aizvirzījusies tagad gandrīz līdz kadra vidum. 698. lapā tā izbeidzas izteikti vairāk pa kreisi.
Tās nelielās egles, kas agrāk bija tuvāk centram, tagad ir pie kadra labās malas pabīdītas. Nu, jā. Pabīdīta, pagriezta tomēr ir kamera, ne egles. :lol:
P.S. Kas dīvaini, Tāļa ieliktajā šodien bildē, tās egles ir apmēram turpat, bet man monitora kadrā - pavisam labā pusē. Es nemāku izskaidrot.
Visa loģiski uzbūvētā konstrukcija brūk kopā :lol:
P.P.S. Es te vēl paeksperimentēju. Pie fulll screen režīma attēls atkal maina konfigurāciju.
Vairs neko neteikšu, kur kamera sagriezās :lol:
Un tas viss tikai liecina par to, cik mānīgs var bieži vien izrādīties "pati savām acīm skaidri redzēju" :lol:
Tālis

Post by Tālis »

Maz-ko-zinu, labrīt!

Man jau liekas, ka pēdējā laikā nekas nav mainījies.
Ja salīdzina ar pašiem pirmajiem kadriem - kamera bija ieregulēta ar attālinātāku platāku leņķi,
kad kadrā ligzdas labajā pusē arī bija tukšums, vienīgi, ja nu mazliet pašķiebusies vēl horizontālā plāksnē.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Vēl nedaudz paturpinot par "pati savām acīm redzēju..." uzreiz nāk prātā vakar Māra Strazda stāstītais par mūsu acīm skaidri redzamo balto putna spalvu krāsu, kas nemaz nav balta putna acij, arī citām putnu redzes īpatnībām. Es pat to par īpatnībām nesauktu, bet par milzīgu pārākumu.
Made

Post by Made »

Lai salīdzinātu stāvokli, jāgaida, kad norimsies vējš, kas loka egli. Arī agrāk lielā vējā "horizonts šupojās", bet nu šitik sagāzies nebija redzēts..

Image
Made

Post by Made »

Maz-ko-zinu wrote:Vēl nedaudz paturpinot par "pati savām acīm redzēju..." uzreiz nāk prātā vakar Māra Strazda stāstītais par mūsu acīm skaidri redzamo balto putna spalvu krāsu, kas nemaz nav balta putna acij, arī citām putnu redzes īpatnībām. Es pat to par īpatnībām nesauktu, bet par milzīgu pārākumu.
Un vienīgais līdzīgais, ko es tādā gadījumā varu iedomāties, ir baltās gaismas salaušana varavīksnes krāsu spektrā - tātad "varavīksnes krāsu zeķubikses" zivjērgļiem :P
Tālis

Post by Tālis »

Man jau liekas, ka visvairāk šūpojas kameras koks .
Uz brīdi, kad vējš pierimst, viss atkal liekas normāli.

Image
mega2

Post by mega2 »

7.Decembris

7:45 Labrīt! Kamera jau strādā,pilnīgi neko nevar redzēt :o Kas to lai zin,ko ieraudzīsim pēc tik nenormālas vētras!!!! :mrgreen:
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Labrīt!
Es skaidri redzu, ka ligzda vēl ir un dzirdu, ka vējš varbūt ir, bet varbūt arī nav kļuvis vājāks. :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Labrīt! Galvenais, ka Durbertvilla nav nekur aizpūsta, un lielākais vēja pūtiens jau ir pāri! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Cukurvāvere

Post by Cukurvāvere »

Nja...Var tikai pabrīnīties...Liepājā vējš apgāž autobusu pieturas, luksoforus, nopluinīti balkoni, bet Durbertvilla stāv...Vai nav apbrīnojami, ko spēj"tikai"putns...? Brrrrrrrāzmains labrīC no Liepājas ;)
eglīte

Post by eglīte »

Pēc mednieku skaļās uzvedības mūsu Putniņi tagad nenāks kādu laiku? Lai gan viņi varbūt bija tālu prom un nedzirdēja to jampadraci. ???
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Cukurvāvere wrote:Nja...Var tikai pabrīnīties...Liepājā vējš apgāž autobusu pieturas, luksoforus, nopluinīti balkoni, bet Durbertvilla stāv...Vai nav apbrīnojami, ko spēj"tikai"putns...? Brrrrrrrāzmains labrīC no Liepājas ;)
Tikpat brrrrāzmains (nu OK, drusku mazāks :lol: ) no pieRīgas. Tikko izstaigājāmies un izklaigājāmies, saulaini, bet skaļi un priecīgi... :lol:
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

lianaliesma wrote: ...Tikko izstaigājāmies un izklaigājāmies, saulaini, bet skaļi un priecīgi... :lol:
Ja tevi neaizvaino mana ķircināšanās, man tev jāatgādina, ka pasākumā runājam, ka mežā bļaustīties nav labi ;)
Bet padomājot vēl mazliet, sapratu, ka tieši pie kaucoša vēja - drīkst. Tad nedzird. :D
Locked

Return to “Jūras ērglis”