🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Skaista saulīte
Varbūt kļūdos,bet saskaitījušies 9 zari Robertam un 5 Durbītei.Varētu būt,ka kāds zars aizskrējis nemanīts. 

Nu,tā--izskrēju cauri savām piezīmēm un sanāca,ka Durbei 5 zari,Robertam 7 zari,jo kādu reizi arī atlidoja tukšā un uzreiz pieķērās zaram,kurš jau gulēja ligzdā,tā kā varēja sajukt,bet protams,ka varu kļūdīties,bet kopumā rezultāts labs +-12 zari ir ligzdā ienesti vismaz--apsveicami,lielie darba rūķi!!!!!!! 

Man bail iedomāties, kas būs, kad sāksies aktīvais ligzdas atjaunošanas periods

-
Vajadzēs blakus nosēšanās aerodromu būvēt, lai nav pa ligdzu jāgrūstāsViky wrote:Man bail iedomāties, kas būs, kad sāksies aktīvais ligzdas atjaunošanas periods![]()

-
ja es pareizi saprotu no ieprieksh rakstiitaa, tad pat shaada aktivitaate nav 100% garantija, ka D&R ligzdos shajaa vietaa, pareizi??
Nu tā sanāk.Vecais jūrnieks wrote:ja es pareizi saprotu no ieprieksh rakstiitaa, tad pat shaada aktivitaate nav 100% garantija, ka D&R ligzdos shajaa vietaa, pareizi??
100% varēs pateikt tad, kad Durbe sāks perēt

-
vīriešu balsis bija dzirdamas
-
kad zem ligzdas kaads chaapo vai izdod kaadas skanjas vienmeer zjeel, ka kamera nav grozaamaandriksons wrote:vīriešu balsis bija dzirdamas

-
runāja par spārnu mērīšanu
balss pazīstama
balss pazīstama
Ja godīgi, tad šaubos, vai mūsu ērgļi akceptētu tādu "bandūru", kā grozāmo kameru savā tuvumā. Domāju, ka viņi drīzāk nomainītu ligzdu, nekā paciestu savā tuvumā šādu svešķermeni, kurš ne no šā, ne no tā uzrastos pie viņu ligzdas. 

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Ja būtu no paša sākuma, varbūt uztvertu kā apkārtējās vides elementu un nepievērstu uzmanību. Bet nu tagad gan vairs nevar.MĀRIS wrote:Ja godīgi, tad šaubos, vai mūsu ērgļi akceptētu tādu "bandūru", kā grozāmo kameru savā tuvumā. Domāju, ka viņi drīzāk nomainītu ligzdu, nekā paciestu savā tuvumā šādu svešķermeni, kurš ne no šā, ne no tā uzrastos pie viņu ligzdas.
Bet, ja skatamies kā ASV ligzdās, tad gan no drošības viedokļa (kameras, iekārtu un arī putnu), gan arī lai vienkārši redzētu kas notiek apkārtnē, būtu vērtīgi otru kameru uzstādīt zināmā attālumā ar skatu uz ligzdas koku. Ērgļiem tas galīgi netraucētu.
Piemēram, kā šeit 3.kameras skats http://www.dickpritchettrealestate.com/eagle-feed.html#
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Man patīk kā kamera Nr.2. Trešā kamera liekas nedaudz pa tālu. Bet ideāli jau protams, ja būtu kā te, 3 kamerasVērotāja wrote:Ja būtu no paša sākuma, varbūt uztvertu kā apkārtējās vides elementu un nepievērstu uzmanību. Bet nu tagad gan vairs nevar.MĀRIS wrote:Ja godīgi, tad šaubos, vai mūsu ērgļi akceptētu tādu "bandūru", kā grozāmo kameru savā tuvumā. Domāju, ka viņi drīzāk nomainītu ligzdu, nekā paciestu savā tuvumā šādu svešķermeni, kurš ne no šā, ne no tā uzrastos pie viņu ligzdas.
Bet, ja skatamies kā ASV ligzdās, tad gan no drošības viedokļa (kameras, iekārtu un arī putnu), gan arī lai vienkārši redzētu kas notiek apkārtnē, būtu vērtīgi otru kameru uzstādīt zināmā attālumā ar skatu uz ligzdas koku. Ērgļiem tas galīgi netraucētu.
Piemēram, kā šeit 3.kameras skats http://www.dickpritchettrealestate.com/eagle-feed.html#

AK Dievs cik šie ērgļi ir skaisti, nepārstāju apbrīnot

Tad pievienojies šo ērgļu komentētāju pulciņamViky wrote: AK Dievs cik šie ērgļi ir skaisti, nepārstāju apbrīnot

http://dabasdati.lv/forums/viewforum.php?f=22
Vienā no ligzdām (Ziemeļaustrumu Floridā) šonedēļ gaidāma pirmā ola. http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... start=1040
Otrā ligzdā (Floridā) mātīte nesen palika atraitne, tagad veido jaunas attiecības ar pavisam jaunu tēviņu, kurš neko vēl neprot. Interesanti vērot kā attīstās darbība. http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... &start=640
Bez tam, ASV baltgalvas ērgļi ir mūsu jūras ērgļu brālēni un uzvedība ir ļoti līdzīga. Kamēr mums ziema, varam pavērot arī citas ligzdas.
Neviens netraucē viņus apbrīnot dienu no dienas, un savu apbrīnu vari pat ierakstīt attiecīgajā forumā! Ir vērts pasekot līdz kaut vai tāpēc vien, ka šie ērgļi ir pieraduši pie šīm kamerām un līdz ar to šeit ir baigi foršie skati, tuvplāni..., viss, ko šīs kameras spēj sniegt.Viky wrote: Man patīk kā kamera Nr.2. Trešā kamera liekas nedaudz pa tālu. Bet ideāli jau protams, ja būtu kā te, 3 kameras![]()
AK Dievs cik šie ērgļi ir skaisti, nepārstāju apbrīnot

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja, Māri es pa retam uzmetu aci šīm kamerām, bet jau mūsējās kameras prasa tik daudz laika un emociju un nervu ( un atrauties taču nevar, kad TĀDI notikumi ligzdās
) tāpēc es visu laiku mēģināju turēt sevi grožos un atturēties no intensīvas vērošanas citās kamerās
bet tik ļoti gribās vērot 

Tu jau vari vērot caur mūsu komentāriemViky wrote:Vērotāja, Māri es pa retam uzmetu aci šīm kamerām, bet jau mūsējās kameras prasa tik daudz laika un emociju un nervu ( un atrauties taču nevar, kad TĀDI notikumi ligzdās) tāpēc es visu laiku mēģināju turēt sevi grožos un atturēties no intensīvas vērošanas citās kamerās
bet tik ļoti gribās vērot

Man arī nesanāca vērot Austrālijas baltvēdera ērgļu ligzdu, taču Māris un lianaliesma tik interesanti komentēja, Sunshine iedraudzējās ar Austrālijas ligzdas moderatoriem un "nesa" mums tik interesantus jaunumus tieši no Austrālijas, ka tagad jūtos, it kā pati būtu sekojusi kā izauguši mazie "murmulīši".
Floridas ligzdās lianaliesma, La Marie, Sunshine "atnes" tik skaistas un kvalitatīvas bildes no Feisbuka, ka brīžiem elpa aizraujas kādi momenti noķerti

Visi laipni aicināti pievienoties

mega2 wrote:Nu,tā--izskrēju cauri savām piezīmēm un sanāca,ka Durbei 5 zari,Robertam 7 zari,jo kādu reizi arī atlidoja tukšā un uzreiz pieķērās zaram,kurš jau gulēja ligzdā,tā kā varēja sajukt,bet protams,ka varu kļūdīties,bet kopumā rezultāts labs +-12 zari ir ligzdā ienesti vismaz--apsveicami,lielie darba rūķi!!!!!!!
hmmm, šitāda aktivitāte ligzdā sen nav bijusi. Varbūt šo datumu šai seoznai var piereģistrēt kā.....? Jā - kā??
-
Tādi forši notikumi šodien ligzdā! Labi, ka no rīta spēju atrauties no skatīšanās un doties uz darbu, citādi sanāktu pamatīga darbu iekavēšana

Cik skaista bilde, kā es esmu sailgojusies pēc D&R......lianaliesma wrote:Mūsu Bučmūlīši! ... "Love is in the air!" [url=http://smayliki.ru/smilie-1357781895.html]