🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Tāds tramīgs šoreiz putniņš...
13.43 aizlidoja, varbūt bija Bračka, bet man liekas, ka nē, šis bija cits.
Točna Bračka! 13.43. aizlido!
Nu gan ir jautra diena šodien!

Nu gan ir jautra diena šodien!

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Arī LK runā, kā tas ar tiem netīrajiem gredzeniem /nemazgātām kājām/!
Šodien pie darba netikt!

Durbīte, Durbīte! Nes zariņu, žagariņu!

Durbīte, Durbīte! Nes zariņu, žagariņu!

Last edited by MĀRIS on 16 Oct 2015 13:56, edited 1 time in total.
Cik ražīga diena šodien
Bērns laikam vecākus izseko

Bērns laikam vecākus izseko

Es šodien šaubīgaMĀRIS wrote:Točna Bračka! 13.43. aizlido!![]()

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Pārdomas: ja viņam joprojām ir tik netīri gredzeni, sanāk, ka viņš nezvejo
?!
Ja viņš gādātu sev zivis, viņām taču būtu tīras kājas, vai ne?! Jo Robertam un Durbei regulāri varēja manīt slapjas bikses pēc zvejas.
Vai arī viņš jau otro reizi pirms lido uz ligzdu kaut kur nosmērējas

Ja viņš gādātu sev zivis, viņām taču būtu tīras kājas, vai ne?! Jo Robertam un Durbei regulāri varēja manīt slapjas bikses pēc zvejas.
Vai arī viņš jau otro reizi pirms lido uz ligzdu kaut kur nosmērējas

Tas viss tā var būt! Es tik smalki nemāku atšķirt!Vērotāja wrote: Es šodien šaubīga, bet man rēgojās, ka iepriekšējam Bračkam galva tumšāka un apaļāka un knābis tumšāks
![]()
![]()
![]()

Jautājums ir kur viņš barojas. Ja kādā nolaistā zivju dīķī, tad nekāda lielā kāju mazgāšana viņam nevarētu sanākt!Viky wrote:Pārdomas: ja viņam joprojām ir tik netīri gredzeni, sanāk, ka viņš nezvejo?!

Last edited by MĀRIS on 16 Oct 2015 14:16, edited 1 time in total.
Tīras viņam kājiņas !!!! Gredzens vienkārši jokains vai gaisma tāda..MĀRIS wrote:Arī LK runā, kā tas ar tiem netīrajiem gredzeniem /nemazgātām kājām/!![]()
Šodien pie darba netikt!
![]()
![]()
Toties spalviņas smukas un tīras

Last edited by Made on 16 Oct 2015 14:15, edited 1 time in total.
Man iepriekšējo reizi, kad viņš bija atlidojis, likās, ka tas ir cits ērglis, jo izskatījās daudz daudz gaišāks, kā 3-4 gadus jauns nevis pagājušā gada putnsMĀRIS wrote:Tas viss tā var būt! Es tik smalki nemāku atšķirt!Vērotāja wrote: Es šodien šaubīga, bet man rēgojās, ka iepriekšējam Bračkam galva tumšāka un apaļāka un knābis tumšāks
![]()
![]()
![]()
![]()

i think that these two are clearly two different birds. today's eagle is older. dirty rings they have in common.
Es domāju, ka šie divi ir skaidri divi dažādi putni. šodienas ērglis ir vecāks. netīrās gredzeni viņiem ir kopīgs.

Es domāju, ka šie divi ir skaidri divi dažādi putni. šodienas ērglis ir vecāks. netīrās gredzeni viņiem ir kopīgs.

Paldies, ame, ka apstiprinājāt. Manuprāt šodienas ērglēns ir vecāks (3 gadi?)ame wrote:i think that these two are clearly two different birds. today's eagle is older. dirty rings they have in common.
Es domāju, ka šie divi ir skaidri divi dažādi putni. šodienas ērglis ir vecāks. netīrās gredzeni viņiem ir kopīgs.![]()
Un vēl - šodienas ērglēns izskatās pēc mātītes

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
now i have the video of the strange eagle's visit. /
Tagad man ir video dīvaini ērgļa vizīti.
Tagad man ir video dīvaini ērgļa vizīti.
-
kāds priecējošs notikums!Nevaru šonedēļ neko tiešraidē pavērot,bet ar attēliem ir gana
Jācer,ka šīsdienas rīta ielidojums atkārtosies arvien biežāk un ar būvmateriāliem knābī 

Noskatījos vēlreiz cītīgi rīta vizītes video,kuru ievietoja ame,paldies viņai!!!
Kaut arī abi ar bose1 bijām pirmie,kas tiešraidē piefiksējām mūsu ērgļus,rakstot komentārus daudz ko biju palaidusi garām
Joks,ne joks,bet likās,ka Roberts saka Durbei:"Laižam tālāk,apskatīsim vēl citus kokus!!"uz ko Durbe atbild:"Nekur nav tik labi,kā mājās!!" un aizlaižas pakaļ vīram
Bet,ja nopietni--vecāki izskatās pēc inteliģenta precēta senioru pāra---ļoti zolīdi uzvedās ligzdā,klusi ielaidās,ja būtu ielidojuši 10 min. agrāk,mēs vispār neko neredzētu.Bet ,cepuri nost,izvēlējās tieši saullēktu,kad gaismiņa aust
Un cik interesanti--ligzdu piekārtoja un zariņus staipīja Roberts,lai gan pēc idejas vajadzētu to darīt Durbei,kura klusi stāvēja ligzdas vidū un pucēja spalvas
Nu viens feins putnu pāris,kaut nu izvēlētos šo pašu ligzdu nākamajam perējumam.... 

Priecājos par iedvesmojošiem un cerīgajiem jaunumiem ligzdā!
Miuzīgs paldies aktīvajiem forumiešiem no skapja!
Miuzīgs paldies aktīvajiem forumiešiem no skapja!

Tur skapī daži ir ziemas guļā laikam.. Murkjelis (laikam pieteica prombūtni, ja?), Ligzdas gariņš (laikam "zeķubikses" meklē) 

-
Cilvēkiem mēdz būt dažādi iemesli nosacītai prombūtnei, Made. Citi aprobežojās tikai ar lasīšanu, bet rakstīt neraksta.
Sāksies aktivitātes ligzdās, arī daudzi "pazudušie" uzradīsies.
Sāksies aktivitātes ligzdās, arī daudzi "pazudušie" uzradīsies.
Šis nu izskatījās pēc nepārprotama -

P.S. Made, nē, es nepieteicu prombūtni. Tepat vien esmu un ieskatos ik pa laikam

P.S. Made, nē, es nepieteicu prombūtni. Tepat vien esmu un ieskatos ik pa laikam