🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
-
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Šķiet viņam vajadzētu vairāk pīkstēt, varbūt tas iežēlinātu vecākus un iedotu tiem vairāk drosmes. Bet varbūt tas varētu tikai piesaistīt kādu nelabvēli, kas zin...Viss ir kā tas ir. Turpinām gaidīt.
-
Cukuvavere, tu mierīgi vari labot savus tekstus - kaut vai visa foruma garumā. Labā pusē katra teksta augšpusē ir lodziņi. Pašas tekstam ir "labot" un "citēt". Svešiem tikai "citēt". Uzspiežot uz "labot", tu atkal vari pārveidot savu komentāru. Tikai vēlreiz vajag "apstiprināt", lai labojums var parādīties Forumā. Un, ja vēlies svešam tekstam atbildēt vai piebilst, spiedi uz "citēt" pie viņa komentara. Kad uzraksti atbildi, atkal "apstiprināt". Reizēm tev vēlreiz pārjautā, vai tomēr gribi pievienot. Tad vajag vēlreiz "apstiprināt" Kad iemanās, tas ir vienkārši.Cukurvāvere wrote:Nu, jā...Var redzēt, ka te bieži nerakstuBija domāts, ka tā skaņiņa, kas nāk no viņa, nelīmējas kopā ar bildi.Nu tā kaut kā:) Lai labs rīts un garšīga kafija visiem vērotājiem
Arī es tagad izlaboju savu tekstu. Atcerējos, ka nevienu smaidiņu neieliku.
Lai jauka diena!

- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

-
Skaistilianaliesma wrote:Labrīt!![]()

- Brūnā Lācene
Par asaku:
Jūras ērgļiem nav aptiekas, kur nopirkt pārtikā trūkstošāss minerālvielas un vitamīnus. Pirms gredzenošanas vērojām, ka jūras ērgļi noēd gandrīz visu medījumu- arī zivs galvas, asakas, plikās zivs astes un lauča kāju kaulus. Tas nozīmē, ka Durbertam arī tagad vajadzētu to visu ēst. Zivs asaka satur pavisam citas uzturvielas (arī kaulu sastāvdaļu kalciju), nekā mīkstā karpas gaļa. Dažas dienas ir sīkums, bet ilgstoši iztikt bez asakām Durbertam nebūtu veselīgi. Cerams, Durberts ar laiku iemācīsies visu ēst pats.
P.S. Es neesmu biologs, es tikai tā "loģiski" padomājos.
Jūras ērgļiem nav aptiekas, kur nopirkt pārtikā trūkstošāss minerālvielas un vitamīnus. Pirms gredzenošanas vērojām, ka jūras ērgļi noēd gandrīz visu medījumu- arī zivs galvas, asakas, plikās zivs astes un lauča kāju kaulus. Tas nozīmē, ka Durbertam arī tagad vajadzētu to visu ēst. Zivs asaka satur pavisam citas uzturvielas (arī kaulu sastāvdaļu kalciju), nekā mīkstā karpas gaļa. Dažas dienas ir sīkums, bet ilgstoši iztikt bez asakām Durbertam nebūtu veselīgi. Cerams, Durberts ar laiku iemācīsies visu ēst pats.
P.S. Es neesmu biologs, es tikai tā "loģiski" padomājos.
Last edited by Brūnā Lācene on 31 May 2015 09:19, edited 1 time in total.
- Lianaliesma
Ērgļi to lieliski zin, tikai mazais pagaida, lai asakas rasā un lietū paliek mīkstākas
Lielie jau ēd uzreiz.

9:16 Žēl,ka neesmu draugos ar datoru un galīgi neko nesaprotu no bilžu un video ievietošanas.
Vienīgais ,ko varu izdarīt ir uzrādīt laiku,kad notiek kas interesants un tad gudrās galvas varēs ielikt kādu bildi,ja varē atrast 

- Brūnā Lācene
lianaliesma, es arī domāju, ka ērgļi to lieliski "zin", bet daži forumieši brīnās, kāpēc Durberts ar negaršīgo asaku un asti ņemas? Vēl ir jautājums, vai mazais jau zina, ka viņam ir jāpagaida, lai asaka lietū paliek mīkstāka?lianaliesma wrote:Ērgļi to lieliski zin, tikai mazais pagaida, lai asakas rasā un lietū paliek mīkstākasLielie jau ēd uzreiz.
Labrīt!
šobrīd gan sirds sažņaudzas, skatoties uz to mazo nelaimes čupiņu. Cerams , ka jaunā diena atnesīs ko labu.
šobrīd gan sirds sažņaudzas, skatoties uz to mazo nelaimes čupiņu. Cerams , ka jaunā diena atnesīs ko labu.

-
Pontu arhīvā 09:16 nav. Kas tur notika? 09:15 un 09:17 Durberts guļ un tuvumā neko citu nevar redzēt.mega2 wrote:9:16 Žēl,ka neesmu draugos ar datoru un galīgi neko nesaprotu no bilžu un video ievietošanas.Vienīgais ,ko varu izdarīt ir uzrādīt laiku,kad notiek kas interesants un tad gudrās galvas varēs ielikt kādu bildi,ja varē atrast
-
Pirms "mazā nelaimes čupiņa" atkal aizmiga, tā tīri žirgti darbojās pa ligzdu. To visu redzot, es noteikti viņu tā neraksturotubose1 wrote:Labrīt!

Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Labrīt.Maz-ko-zinu wrote: Pontu arhīvā 09:16 nav. Kas tur notika? 09:15 un 09:17 Durberts guļ un tuvumā neko citu nevar redzēt.
Iespējams, ka bija kameras darbības pārrāvums tajā brīdī. Bet varbūt kādu iemeslu dēļ fotoslēdzis (vai kas tur ir) nenostrādā. Ja papētīsi arhīvu, diezgan bieži iztrūkst pa kādai minūtei.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Jauki, ka mēs visi esam kopā no rīta. Lai laba diena ligzdās un mums pašiem arī!
Mierīga brīvdiena. Visās četrās ligzdās arī iestājusies skaidrība un miers. Durberts gan sēž viens un izskatās sapūties, bet pats vainīgs - ko lec acīs sencim? Salst un drebinās dumpēni, bet ko darīt, ja māmiņa ir vienīgā ģimenes apgādniece?
Labrīt! Es tā kā tikai nesen pieslēdzos forumam, kaut lasu jūs visu laiku un priecājos, ka kopā ir tik gaiši un labas domas nesoši cilvēki. Līdz šim apgaismoju Facebook draugus, un arī tur daudz atsauksmju un laba vēlējumu mūsu mazuļiem. Kā jūs visi, arī es jau otro gadu esmu atkarīgā "no kamerām", kaut saprotu, ka nekas nav mūsu spēkos, varam tikai paļauties uz veiksmi. Tā ir laime, ka mums dota iespēja vērot putnu dzīvi tuvplānā! Paldies mūsu ornitologiem un visiem, kas pielika roku šim projektam. Paldies Jānim Ķuzem un viņa kolēģiem par aizrautību un degsmi! Pārdzīvoju Durberta vienatni, taču mīļie viņu nav pametuši, mums tikai jādomā labas domas! Lai visiem saulaina diena!
Mierīga brīvdiena. Visās četrās ligzdās arī iestājusies skaidrība un miers. Durberts gan sēž viens un izskatās sapūties, bet pats vainīgs - ko lec acīs sencim? Salst un drebinās dumpēni, bet ko darīt, ja māmiņa ir vienīgā ģimenes apgādniece?
-
Es to "kas tur notika" jautāju mega2 - lai izstāsta, ko redzēja. Sanāca nekonkrētiVērotāja wrote:Labrīt.Maz-ko-zinu wrote: Pontu arhīvā 09:16 nav. Kas tur notika? 09:15 un 09:17 Durberts guļ un tuvumā neko citu nevar redzēt.
Iespējams, ka bija kameras darbības pārrāvums tajā brīdī. Bet varbūt kādu iemeslu dēļ fotoslēdzis (vai kas tur ir) nenostrādā. Ja papētīsi arhīvu, diezgan bieži iztrūkst pa kādai minūtei.

Ja mēs runājam par pontu bilžu arhīvu, man izveidojās priekšstats, ka tur ne precīzi pa minūtei ir attēls, bet minūte ar sekundēm un tad jau loģiski, ka kādā minūtē tā grāmatvedības ieraksta nav, bet pārrāvums arī nav bijis.
Apskatījos. Tiesi tā arī ir. Ir bilde 09:15:58 un nākošā 09:17:01.
Last edited by Maz-ko-zinu on 31 May 2015 10:14, edited 1 time in total.
- Lianaliesma

Paldies Vērotāja par tik superīgu bildiVērotāja wrote:Vairāki cilvēki jautāja par pagājušā gada Durbes un Roberta bērniem un par to vai tos gredzenoja.
Mūsu foruma 6.lapā atradu Jāņa Ķuzes komentāru (15.februāris)
-----
Varu padalīties ar skatu no šī pāra (ja abi pāra putni bija tie paši) ligzdas pērnvasar, kad tajā bija 3 mazuļi. 29. maijā tie bija 34-41 dienu veci.
Fotogrāfijā labi redzami gredzeni.

Mazie dikti feini un tiiik līdzīgi Durbertam

Tā vēl tā pati zivs, ko Robis vakar atnesa, jeb jau cita
Nevaru saprast
izskatās tāda neēsta.

-
Laikam vakardienas. Šorīt ap to knibinājās. Iespējams, ka apgriezta ar ādu uz augšu. Man arī pirms pāris dienām izskatījās zivs liela, bet kad Durberts apgrieza, izrādījās - noēsta otrā puse līdz asakai.Viky wrote:Tā vēl tā pati zivs, ko Robis vakar atnesa, jeb jau citaNevaru saprast
izskatās tāda neēsta.