Kad uzklikšķina uz bildes, var redzēt.
d.e. wrote:Hei, izgāzties šeit forumā nav iespējams, jo mēs visi rakstam to, ko redzam, domājam vai kā mums liekas...un labāk pievērst kaut kam uzmanību, nekā palaist garām ko svarīgu !Cukurvāvere wrote:Emm, amn bail briesmīgi izgāzties, bet...nu pat tika apčubinātas, apgrozītas olas un man izskatījās, ka viena vairs nav īsti vesela...Bet, varbūt, tikai kas pielipis...Visādā ziņā - priecīgs satraukumsTe katra oliņa mums ir "sākusi šķilties" nez cik reizes, kamēr izšķiļas pa īstam un putnus reizēm arī nav iespējams atšķirt !
Bet Tava ziņa ir pat ļoti reāla, jo mazais tiešām jau pīkst olā un tam laiks izšķilties !
Vēstulē es viņam noīsināju uz Zīli un Ozolu, vēl padomāju, ka varbūt viņa terminoloģijā par mātīti un tēviņu sauktVērotāja wrote:Paldies, Simba![]()
Bet par vārdiem jau vienojāmies Zīle2016 un Ozols2016.
Simba wrote:Māris Strazds:
"Tā kā esmu vilcienā ceļā uz Zilupi (un šodien neko neesmu redzējis), tad ļoti īsi.
Pērnās olas joprojām stāv man ledusskapī – gan laiks lai visas sagatavotu (kādas 6 no Polijas un dažas Latvijas vēl nav izpūstas), gan nauda, kuras nav. Kaut kad ceru pieķerties pirms šīs sezonas materiāla, kas varētu ienākt jau pavisam drīz. Tā kā – neko nezinu par rezultātiem, to vēl nav un tik drīz nebūs.
Par “sķaudīšanu” – vispār varu pateikt, ka arī putni var saaukstēties un, teiksim, dabūt plaušu karsoni (to es zinu par kaijām), bet vai tas, kas izklausās šķaudīšana ir tāda pēc būtības, nemāku teikt. Putni knābi tur vaļā lai dzesētos un tas, cik silts ir ligzdā var diezgan atšķirties no temperatūras tuvākajā meteostacijā vai internetā. Tas ko es ievēroju, ir viņas purināšanās, taču tā gandrīz noteikti ir mušu vaina.
Savukārt, par nespodro tērpu man jāatgriežas pie reiz minētā / viedokļa, ka ir diezgan muļķīgi dot vārdus putniem, kurus nevar / neprotam atšķirt. Neesmu analizējis, tāpēc nevaru apgalvot, taču pēc spalvu tērpa šī gada M izskatās kā samērā jauns putns, kam vēl nav pilnīgi pabeigta pieaugušo putnu spalvu maiņa, t.i. lai gan sezonas sākuma konflikts ļoti jau izskatījās pēc putna, kas atgriežas savās mājās un izmet svešo rīcības, nav nekāda garantija, ka tā ir pērnā Zīle. Iespējams pērnā ir tā, kuru izmeta āra. Vai, šie abi ir pavisam citi putni. Jo vairāk mums ir datu par gredzenotiem putniem ligzdās no treilkamerām, jo vairāk pierādījumu, ka pāri / ligzdu iemītnieki mainās daudz biežāk, nekā šķita līdz šim. Principā varētu mēģināt pēc bildēm analizēt, bet es nezinu, vai tās būs tik labas, lai to var pārliecinoši pateikt. Neesmu gan mēģinājis, jo tas prasītu ļoti daudz laika.
Tas īsumā. Kad būšu Rīgā (jaunnedēļ), varbūt vairāk.
Māris"
Liz01 wrote: It interests me very much, what Maris says to Ziles health.
Please, can someone translate into English?
Tas mani interesē ļoti daudz, ko Maris saka Zīles veselībai. Lūdzu, var kāds tulkot angļu valodā?