Pirmoreiz saskaros ar šādu lietu, tāpēc iedomājos te uzrakstīt un lūgt padomu putnu pazinējiem.
Šovakar caur logu novēroju tādu ainu - graciozi piezemējies uz mana 2.stāva balkona malas, parādās balodis, no vienas balkona malas aiztipina lidz otrai un tur apsēžas. Izskata ziņā mazliet atšķiras no parastajiem pelēkajiem. Arī pelēks, bet ar baltu "cepurīti" un baltām astes spalviņām. Paskatos tuvāk - balodim uz abām kājām gredzentiņi. Uz vienas sarkans, uz otras - zaļš. Nofotogrāfēju, bet, diemžēl, pietuvināt tik tuvu, lai saskatītu numurus, nesanāk. Mēģināju lēni un klusi atvērt balkonu, bet balodis satrūkās un aizlidoja. Taču nepagāja 5 minūtes kā atkal bija atpakaļ iepriekšējā vietā. Kas tāds notiek pirmoreiz, jo baložus šeit neviens uz balkoniem nebaro, kā arī paši baloži te vispār manāmi reti. Nekad nav bijis tā, ka kāds atlaistos un tik droši apsēstos uz balkona malas. Vēl pie tam - apgredzenots. Jāpiebilst, ka dzīvoju mazpilsētā un vismaz man nav zināms, ka te atrastos kāda baložu audzētava.
Tagad skatos - nabags joprojām tumsā stāv tieši tajā pašā vietā, zem astītes izkārnījumu čupiņa, actiņas pašam vaļā. Cik vēroju, neizskatījās slims - spalva spoža, arī lido ļoti skaisti, nav savainots. Nezinu - kā šādā situācijā rīkoties? Nedarīt neko? Saprotu jau, ka putniem sava dzīve un savi likumi, bet man cilvēciskais faktors ieslēdzas - sirds lūzt, redzot viņu tumsā stāvot. Vai tiešām pieklīdis? Nomaldījies? Kāpēc gan nelido prom, bet jau vairākas stundas nekustīgi stāv uz vietas? Būšu ļoti priecīga par atbildēm, varbūt kāds saskāries ar ko līdzīgu vai arī māk izskaidrot man šo situāciju.
Te bildīte, kuru izdevās uzņemt: